Дража Михаиловић би требало да добије споменик или улицу у Београду

Дража Михаиловић би требало да добије споменик или улицу у Београду

Одборник Самосталне српске странке у Скупштини града Београда Дејан Чулић поздравио је данас одлуку о преименовању Загорске у Земуну у улицу Благоја Јововића и изразио наду да ће главни град Србије ускоро добити и споменик или улицу ђенерала Драже Михаиловића.

Чулић је на седници градске Скупштине у Центру „Сава“ подсетио да је наша држава још 2005. године законом потврдила да су у Србији постојала два антифашистичка покрета – партизански и равногорски и да су изједначена права и једних и других бораца.

Истовремено, додао је он , и другим законима спороводи се рехабилитација симпатизера или припадника равногорског покрета, који су после рата осуђувани само зато јер су имали другачија политичка уверења.

Чулић је истакао да је на основу свих тих чињеница потпуно реално очекивати да престоница добије улицу Драже Михаиловића, на шта је и сам раније указивао.

Осврнувши се на преименовање улице у Земуну, одборник ССС је појаснио да је Благоје Јововић, некадашњи припадник Југословенске војске у отаџбини, извршио правду смртним рањавањем највећег злотвора српског народа Анте Павелића.