Душица Давидовић изабрана за заменицу градоначелнице града Ниша

Душица Давидовић изабрана за заменицу градоначелнице града Ниша

У петак, 21. августа, завршено је конституисање нове градске власти у Нишу, након локалних избора одржаних 21. јуна 2020. године. По прву пут Град Ниш је добио градоначелницу, Драгану Сотировски, испред одборничке групе СНС-а, на чији предлог је за заменицу градоначелнице изабрана Душица Давидовић, одборница у Скупштини Града Ниша и чланица председништва Самосталне српске странке.

Душица Давидовић је рођена 1961. године у Соко Бањи. Основну и средњу школу завршила је у Нишу. Дипломирала je на Дефектолошком факултету у Београду.

Била је одборница у Скупштини града од 2000. године и чланица Градског већа у периоду од 2008. до 2012. године. Покрету Самостални ДСС приступила је 2015. године, а један је од оснивача Самосталне српске странке у којој има функцију чланице председништва.

Својевремено је као чланица градског већа обезбедила донацију за два обданишта на сеоском подручју, и то донацију породице Kарађорђевић и британске краљевске породице. Захваљујући доброј сарадњи са Владом Републике Србије и бројним донаторима успела је да у Нишу покрене изградњу прве регионалне Сигурне куће за жене и децу жртве насиља. Са својим сарадницима допринела је отварању Центра за породични смештај и усвојење. Захваљујући њеном ангажовању конгрес Савета Европе наградио је Град Ниш признањем за изузетно урађен пројекат, чиме је Ниш, као једини на Балкану приступио европској мрежи градова. У Стразбуру, 2010. године именована је од Савета Европе за известиоца  докумената о спречавању највећих облика насиља над децом. Прошле године у Стразбуру, подношењем амандмана, успела је да избрише спорни део текста документа Kонгреса Савета Европе о интерно расељеним и избеглим лицима на простору Европе.

Душица Давидовић, која је и повереница Градског одбора Ниш Самосталне српске странке, избором на ову одговорну функцију, заменице градоначелнице, наставиће да доприноси бољем изгледу и напретку града Ниша.