Лепосавић као симбол стигматизације Срба у Црној Гори

Лепосавић као симбол стигматизације Срба у Црној Гори

Самостална српска странка осудила је данас покретање поступка разрешења црногорског министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, оценивши тај чин као стигматизацију Срба у Црној Гори.

„Покретање поступка о разрешењу министра Лепосавића на захтев црногорског премијера Здравка Кривокапића је евидентан показатељ да су Срби из Црне Горе и даље стигматизовани, да су у политичком смислу и даље грађани другог реда“, сматра ССС.

ССС, на чијем челу је помоћник градоначелника Андреја Младеновић, подсетила је да је Лепосавићева „једина кривица“ што је недавно изјавио да ће признати геноцид у Сребреници када се то недвосмислено утврди, те да је суд у Хагу, где је и суђено за тај геноцид изгубио легитимитет.

Изнето мишљење министра Лепосавића, које дели скоро сваки Србин, био он из Црне Горе, Србије или Републике Српске не представља  политику црногорске владе, то је само мишљење, али, наводи ССС, очигледно је да само Срби не могу да имају свој став.

Кривокапић, као неко ко је понајвише добио изборну подршку српског народа у Црној Гори најављује смену једног од министара, после више деценија, првог који се јавно изјашњава као Србин и то због изнетог мишљења о догађајима из прошлости, а које нема директне везе са Црном Гором.

ССС је подсетио и да нико из бивше црногорске власти није тако прогоњен када су одлучили да се Јосипу Брозу подигне споменик у Црној Гори, када су слали изасланике у Хрватску на прославу злочиначке акције Олуја, нити се од министара Бошњака тражило да се изјашњавају о терористичким актима исламских фундаметалиста.

То указује на само једну чињеницу да су само Срби ти, који морају, под притиском бивше власти али и представника западних амбасада да се свакодневно изјашњавају о питањима о којима објективно не носе никакву кривицу, осим ваљда, кривице, што су рођени и што се осећају Србима.

Самостална српска странка закључила је да влада Здравка Кривокапића све више ради на принципима који су против интереса српског народа у Црној Гори, те да повлачи кораке који могу да уруше све оно што је у предходном периоду позитивно учињено у тој држави а тиче се побољшања положаја српског народа.