Младеновић: Погром над Србима пример двоструких аршина западних земаља

Младеновић: Погром над Србима пример двоструких аршина западних земаља

Мартовски погром је пример двоструких аршина западних земаља јер ниједан починилац и организатор није кривично гоњен ни кажњен свих ових година, оценио је данас председник Самосталне српске странке Андреја Младеновић, поводом осамнаесте годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији.

“Ово незапамћено дивљање шиптарских екстремиста било је добро организовано и припремљено. Два дана паљења, убијања и уништавања наишло је на млак отпор Кфора и Умника без икакве осуде и покушаја да се спрече масовни напади на Србе и њихове светиње”, подсетио је лидер ССС на непримерене и страшне догађаје те 2004. године.

И баш због тога, нагласио је Младеновић, не смемо заборавити ни једног тренутка шта се дешавало марта 2004. године на Косову и Метохији. То је опомена да се не може веровати нити Албанцима, нити њиховим западним спонзорима.

Он даље констатује да је после свега остала само намера западних земаља да се формира једна наказна квази држава која је настала на трговини органима и тешким злочинима над српским становништвом.

За државу Србију, према Младеновићевим речима, остаје опомена да мора бити спремна у сваком тренутку  да спречи да се овако нешто догоди у будућности.

Лидер Самосталне српске странке је подсетио да се данас навршава осамнаест година од погрома над Србима на Косову и Метохији 2004. године који је трајао два дана, 17 и 18.  марта.

Током насиља које су организовали шиптарски екстремисти, подржани од западних обавештајних служби, убијено је 27 особа, уништено је и оскрнављено 39 цркава и манстира, протерано близу 4000 Срба и спаљено готово 800 кућа и станова. Посебна мета били су духовно наслеђе и храмови српског народа. Спаљен је манастир Девич код Србице, конаци манастира Светих архангела код Призрена. У том српском царском граду спаљена је Богородица Љевишка, уништена црква Св. Ђорђа као и призренска Богословија, закључио је Младеновић уз напомену да се овакви злочини никад не смеју заборавити.