Mladenović: Pogrom nad Srbima primer dvostrukih aršina zapadnih zemalja

Mladenović: Pogrom nad Srbima primer dvostrukih aršina zapadnih zemalja

Martovski pogrom je primer dvostrukih aršina zapadnih zemalja jer nijedan počinilac i organizator nije krivično gonjen ni kažnjen svih ovih godina, ocenio je danas predsednik Samostalne srpske stranke Andreja Mladenović, povodom osamnaeste godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Ovo nezapamćeno divljanje šiptarskih ekstremista bilo je dobro organizovano i pripremljeno. Dva dana paljenja, ubijanja i uništavanja naišlo je na mlak otpor Kfora i Umnika bez ikakve osude i pokušaja da se spreče masovni napadi na Srbe i njihove svetinje”, podsetio je lider SSS na neprimerene i strašne događaje te 2004. godine.

I baš zbog toga, naglasio je Mladenović, ne smemo zaboraviti ni jednog trenutka šta se dešavalo marta 2004. godine na Kosovu i Metohiji. To je opomena da se ne može verovati niti Albancima, niti njihovim zapadnim sponzorima.

On dalje konstatuje da je posle svega ostala samo namera zapadnih zemalja da se formira jedna nakazna kvazi država koja je nastala na trgovini organima i teškim zločinima nad srpskim stanovništvom.

Za državu Srbiju, prema Mladenovićevim rečima, ostaje opomena da mora biti spremna u svakom trenutku  da spreči da se ovako nešto dogodi u budućnosti.

Lider Samostalne srpske stranke je podsetio da se danas navršava osamnaest godina od pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji 2004. godine koji je trajao dva dana, 17 i 18.  marta.

Tokom nasilja koje su organizovali šiptarski ekstremisti, podržani od zapadnih obaveštajnih službi, ubijeno je 27 osoba, uništeno je i oskrnavljeno 39 crkava i manstira, proterano blizu 4000 Srba i spaljeno gotovo 800 kuća i stanova. Posebna meta bili su duhovno nasleđe i hramovi srpskog naroda. Spaljen je manastir Devič kod Srbice, konaci manastira Svetih arhangela kod Prizrena. U tom srpskom carskom gradu spaljena je Bogorodica Ljeviška, uništena crkva Sv. Đorđa kao i prizrenska Bogoslovija, zaključio je Mladenović uz napomenu da se ovakvi zločini nikad ne smeju zaboraviti.